• 
 
 
 
  • 
 
 
 
  • 
 
 
 
  • 
 
 
 
  • 
 
 
 
 
 
 
 
 
  • 
 
 
 
  • 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A GOP-2.1.1-09/A-2009-1343 project

         az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.A GOP-2.1.1-10/A-2010-1320

         project az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 
 
 
Szabványos HTML kód!
Szabványos CSS kód!
 
 
 

Tájékoztatók

BEMER terápia

BEMER terápia a Dentofit EgészségGalaxis rendelõben

A Dentofit rendelõiben 2007. óta alkalmazzuk a Bemer terápiás rendszert a különbözõ kórképek kezelésében. A Bemer-impulzus önmagában, illetve több esetben a hagyományos kezelés mellett kiegészítõ terápiaként is egyaránt kiváló eredménnyel alkalmazható!
A Bemer felhasználása sikerrel történik kezelõhelyünkön nemcsak a már kipróbált, hagyományosan eredményes területeken (mozgásszervi kórképek, érbetegségek, vegetatív zavarok, stb), hanem számos, Bemer hatás szempontjából még nem vagy kevésbé vizsgált betegség esetén is (PCO, pajzsmirigy betegségek, merevedési zavar, ITP, irritabilis bél szindróma, ritka bõrbetegségek, egyéb belgyógyászati kórképek).
A Bemer alkalmazására minden esetben szakorvosi vizsgálatot követõen kerül sor. Betegeink a terápia idõtartama alatt a kezelés hatékonyságának észlelését is magába foglaló, rendszeresen végzett orvosi ellenõrzésen esnek át.
Az évente elvégzett több mint 1500 kezelés során szerzett gyakorlati tapasztalat, valamint betegeink elégedett visszajelzései garanciát jelentenek a további sikeres munkához. A Bemer készük segítségével nemcsak kezelõhelyünkön gyógyulhat, hanem igény szerint otthoni használatra bérelheti a Dentofit EgészségGalaxis rendelõjében!
Érdeklõdés esetén kérjük hívja a 20/480-57-99-es számot, ahol választ kaphat kérdéseire!

A Dentofit EgészségGalaxis rendelõ és Bemer segítségével gyógyult az Aranycsapat legendás kapusa, Grosics Gyula is!

Logo_BEMER_Partner_RGB_WEB_ZW.jpg

Általában a BEMER-rõl

A BEMER terápia új és meglepõen hatékony eljárás az egészségmegõrzés, a teljesítménynövelés, valamint a különbözõ kóros állapotok gyógyításának terén.
A BEMER kezelés során néhány percen belül aktiválódnak a szervezet saját folyamatai, melyek a test valamennyi funkciójának javulásához és harmonizálásához vezetnek. Javul a vérellátás (különösen a hajszálerekben), csökken a vérrögképzõdés lehetõsége, megnõ az oxigén ellátottság, aktiválódik az anyagcsere, serkentõdik a sejtmegújulás. Ezen eredményeket számos nemzetközi tudományos vizsgálat, valamint klinikai tapasztalat igazolja.
A kezelés során közölt csekély energiamennyiség miatt a Bemer kezelés során nem kell mellékhatással számolnunk. A vivõanyagként alkalmazott elektromágneses indukció nagysága a terápia alkalmazása során nem haladja meg az Európa Parlament által folyamatos tartózkodásra alkalmas egészségügyi határértéket - ezért a terápia nem ellenjavallt a testbe beültetett fém anyag, pacemaker (szívritmus szabályozó), terhesség, valamint daganatos megbetegedés esetén sem.
A BEMER rendszert ma több mint 36 országban számos orvos, gyógytornász és sportoló használja nagy megelégedettséggel - egyszerû kezelhetõsége révén otthoni alkalmazása is lehetséges.

2010-ben megjelent a III. generációs BEMER készülék!

III. generációs Bemer – a fizikai érterápia!

A 2010-ben megjelent III. generációs Bemer készülékek (Pro és Classic) az újonnan kifejlesztett, többdimenziós jelalak segítségével váltják ki élettani hatásukat. A pulzáló elektromágneses mezõ csak a szervezetbe való vivõanyagként szerepel, a hatásért a moduláció felelõs. A szervezetbe való bejutás ily módon független a felszívódástól és a keringéstõl – nem úgy, mint kémiai hatóanyagok esetén (gyógyszerek).

Miért hatékony a Bemer a kórképek jelentõs hányadában?

A Bemer fizikai hatóanyaga a mikroerek ritmusának szabályozója, valamint "karmesterként" össze is hangolja a ritmust. A legtöbb megbetegedés elõbb vagy utóbb a mikrokeringés zavarához vezet. A korlátozott mikrokeringés miatt tovább romlik a szövetek tápanyag és oxigén ellátása, csökken az anyagcsere végtermékek elszállítása és károsodnak az itt lezajló immunológiai folyamatok. Az így kialakult mikrokeringési zavar tovább rontja a szövetek mûködését, erõsíti az elsõdleges kórfolyamat okozta károsodásokat ("ördögi kör"). A Bemer jel hatására helyreáll a mikroerek spontán ritmusa (vazomóció), a megnyíló hajszálerek (kapillárisok) több mint 20% -os keringés javulást hoznak létre. Az mikrokeringés zavarának megszüntetésével megszakad az "ördögi kör", aktiválódnak a szervezet regenerációs és javító funkciói ("belsõ doktor"). A megnyíló hajszálerek révén a gyógyszerek is eljuthatnak az érintett szervekbe és hatásukat ily módon kifejthetik (korábban hatástalan terápia is hatékonnyá válik).

Hogyan alkalmazhatjuk a Bemert megelõzési céllal (prevenció)?

Az emberi szervezetben kódolt genetikai információ az idõ elõrehaladtával létrehozza az élettani öregedés folyamatát. Az idõsödéssel kapcsolatosan romlik a mikrokeringés, csökken a szabadgyökök elleni védekezõképesség (antioxidáns), gyengülnek az immunológiai folyamatok. A szervezet lebontó (katabolikus) folyamatai kerülnek elõtérbe: a fehérjék bontását gátló és sérült szerkezetû fehérjék kijavítását segítõ stresszfehérjék (hõsokk fehérje – HSP) szintjének életkorral csökkenõ tendenciát mutat. Külsõ hatások (megbetegedések, stressz, egészségtelen táplálkozás, környezeti sugárzások, dohányzás, alkohol, kábítószer, testmozgás hiánya) ezen természetes folyamatokat felgyorsítják. A Bemer javítja a mikrokeringést, növeli a természetes antioxidáns (redukált glutation) szintet, emeli az stresszfehérjék (HSP70) szintjét, valamint fokozza a fertõzések elleni védekezõképességet is – ily módon ellensúlyozza a káros környezeti hatásokat. A 2010. októberében Freudenstadtban az IPO (Nemzetközi Prevenciós Szervezet) által megrendezett I. Nemzetközi Konszenzus Konferencia kiemelte a Bemer jelentõségét a megelõzés területén.

Növelhetem-e teljesítõképességemet a Bemer segítségével?

A Bemer mikroerekre kifejtett hatása, valamint izomzatra gyakorolt közvetlen hatásai kapcsán egészséges szervezet terhelhetõségi szintje is növelhetõ. Mindennapi munka során hasznos a jobb teherbíró képesség és stressztûrõ képesség fokozása. Sportolók esetén jobb edzettségi szint érhetõ el, csökkenthetõ a bemelegítésre szánt idõ, javul a teljesítmény és csökken a sérülésveszély Bemer alkalmazásával (Malomsoki J., Babindák E.).

Bemer technológia hatása a mikrokeringésre:

- Fertõzésekre való hajlam csökkentése
- Szervezet védekezõképességének erõsítése
- A szervek és szövetek jobb táplálása és oxigén ellátása, salakanyagok gyorsabb elszállítása
- Hatékonyabb védelem a szabadgyökök ellen (antioxidáns redukált glutation szint növelése)
- Stress következményeinek csökkentése (vegetatív idegrendszer stabilizálása)
- Kedvezõ hatás a koleszterin szintre
- Sérülések és sportbalesetek gyógulásának elõsegítése
- Endorfin szint növelése
- Teljesítõképesség valamint maximális terhelhetõség szintjének növelése
- Rövidebb regenerációs idõk sportolás illetve edzés után
- Jobb edzettségi szint elérése és sérülésveszély kockázatának mérséklése a sportban

Az új, különleges és világszerte egyedülálló jelkonfiguráció mind a nappali, mind az éjszakai fázisban gondoskodik a hatásfok és a hatás idõtartamának további fokozásáról.

Mindkét új B.Box vezérlõkészülék már most olyan újdonságokkal szolgál, amelyeket jelenleg a piacon lévõ más gyártók egyike sem kínál!

A forradalmi alvóprogram:

Az éjszakai órákban a vér újraelosztása megy végbe a szervezetben, valamint az immunológiai folyamatok is sokkal nagyobb jelentõséggel bírnak ezen idõszakban. A nappali kezelések kiegészítéseként az alváshoz egy további, speciális jelalak került kifejlesztésre. Különösen a rehabilitálandó, idõsebb és fertõzésekre fogékonyabb emberek esetében van nagy jelentõsége az alvási fázisban történõ testi szabályozási- és regenerációs folyamatoknak.

- Növeli a kezelés hatékonyságát
- Csökkenti a fertõzésekre való fogékonyságot
- A regeneratív és helyreállító folyamatok hatékonyabb stimulálása
- A szervezet savkiválasztásának javítása

Matrac.jpg

Kórképek, melyek esetében a BEMER sikeres alkalmazása történt a Dentofit EgészségGalaxis rendelõben:

1. Mozgásszervi kórképek:

a) Heveny: húzódás, rándulás, ficam, izomszakadás, csonttörés (gyors javulás!!!)
b) Idült:
   - Gerinc: derékfájdalom, isiász, lumbágó, nyaki és háti fájdalom, végtag zsibbadás
   - Porckopás: csípõ, térd, váll
   - Reuma
   - Poliartralgia (sokízületi fájdalom)
   - Váll: "fagyott váll", PHS

2. Érbetegségek:

a) Agyi keringés zavarai (szélütést követõ állapot, szédülés)
b) Merevedési zavar
c) Alsó végtagi keringés:
   - Érelmeszesedés, artériás keringés romlása következtében kialakult fájdalmak, fekélyek
   - Visszérbetegség talaján kialakult tünetek: alszárvizenyõ, "nehéz láb", fekélyek

3. Légúti megbetegedések:

a) Szénanátha
b) Asztma
c) Krónikus hörghurut (dohányosok)

4. Emésztõszervi kórképek:

a) Irritabilis bél szindróma
b) Lisztérzékenység
c) Idült hasnyálmirigy gyulladás
d) Colitis ulcerosa, Crohn-betegség
e) Májbetegségek (zsírmáj)

5. Vérképzõrendszert érintõ megbetegedések:

a) ITP
b) Trombózis megelõzés
c) Leukémia ill. egyéb daganatok kezelés utáni rehabilitáció

6. Ideggyógyászati kórképek:

a) Fejfájások, migrén
b) Fülzúgás
c) Szédülés
d) Parkinson-kór
e) Sclerosis multiplex

7. Pszichés hátterû betegségek:

a) Depresszió
b) Alvászavar
c) Krónikus fáradtság szindróma
d) Hiperaktív gyermek

8. Immunrendszer:

a) Allergiás kórképek
b) Visszatérõ fertõzések: herpesz, afta, gyakori felsõ légúti hurut

9. Bõrgyógyászati kórképek:

a) Pikkelysömör
b) Ekcéma
c) Krónikus sebek, fekélyek
d) Pattanásos bõr
e) Friss hegek esetén kiváló kozmetikai eredmény

10. Hormonális eltérések:

a) Pajzsmirigy alulmûködés (gyógyszeres terápia elkezdése után panaszmentesség gyorsabban érhetõ el)
b) Szülés utáni pajzsmirigy gyulladás (PPT) megelõzése
c) Basedow kórhoz társuló szempanaszok (EOP) kezelése
d) Cukorbetegség (anyagcserezavar, érszövõdmények, sebgyógyulás javítása)
e) PCOS adjuváns terápiája
f) Nõgyógyászati kórképek (hormonális eredetû vérzészavar, meddõség kiegészítõ terápiája)
g) Merevedési zavar, impotencia
h) Csontritkulás (megelõzés kiegészítõ terápiája, fájdalomcsillapítás, törésgyógyulás)

 

[ Bemer Orvosi Esetismertetések 2013 letöltése ]

 

11. Rehabilitáció:

a) Agyi történések és szívinfarktus utáni állapot
b) Rosszindulatú daganatok kemo- és sugárterápiája után gyorsabb felépülés
c) Ágyhoz kötött, mozgáskorlátozott betegek d) Mozgásszervi kórképek rehabilitációja

12. Sport:

a) 10-15%-os teljesítmény növekedés
b) Bemelegítési idõ lerövidíthetõ
c) Versenyek utáni regeneráció gyorsítása (sorozatterhelés)
d) Sérülések gyorsabban gyógyulnak (akár 40-50% lerövidül az inaktív periódus!)

13. Egészségmegõrzés (prevenció)

Bemer_Classic.jpgBemer_Pro.jpg

A BEMER terápia kezelési alternatívát jelenthet olyan krónikus betegségek esetén is, ahol a klasszikus orvosi terápiák nem jártak sikerrel!

Rendelõnkben a BEMER terápia alkalmazása kizárólag az adott kórképnek megfelelõen alkalmazott orvosi terápia és ellenõrzés mellett történik!

A készülékek használatát bérbe vétel esetén betanítjuk, valamint részletes, személyre szabott kezelési tervet készítük.

A BEMER multifunkciós terápiás eszköz rendelésünkön kipróbálható, bérelhetõ!

2011-tõl a korábbi BEMER 3000 készülékek mellett a minden eddiginél hatékonyabb, alvóprogrammal rendelkezõ III. generációs BEMER (CLASSIC- és PRO-SET) bérlésére és vásárlására is lehetõség nyílik!